terras-aanleggen

Een goed terras aanleggen is veel meer dan gewoon wat stenen leggen. Het moet een plaats worden waar je gezellig wil vertoeven als het mooi weer is. Maar ook tijdens de koudere dagen moet het natuurlijk er gezellig uitzien.

Daarom is het gewoon ontzettend belangrijk om goed te overwegen welk terras je wil aanleggen en welke materialen je daarvoor wenst te gebruiken. Ga je bijvoorbeeld voor blauwe stenen of ga je voor de vele mogelijkheden in beton? Maar je kunt ook voor een natuurlijke look gaan en juist voor hout kiezen. Hoe dan ook, er zijn vele mogelijkheden.

Een houten terras aanleggen

Een houten terras is één van de meest gekozen terrassen, maar weet je ook waarom? Er zijn hier verschillende redenen voor en de meest gekozen reden is voor het zicht. Hout oogt namelijk heel warm, terwijl tegels juist wat killer zijn.

Een andere reden is dat het gemakkelijk bewerkt kan worden en je kunt in dezelfde stijl ook banken en trappen maken uit het hout. Een andere reden is dat je het hout kan verven.

Maar houd er wel rekening mee dat hout een natuurlijk product is. Afhankelijk van de kwaliteit van het hout wat je kiest, zal je terras lang of minder lang meegaan. Ook zul je rekening moeten houden met de uitzettingsvoegen, want deze zorgen ervoor dat het hout niet plots bol zal trekken door het warmte- en koudeverschil. Laat je hier dus altijd goed in adviseren door een vakman.