onderhoud-verwarming

De onderhoud verwarming is in Belgiƫ verplicht. Elke twee of drie jaar, afhankelijk van de gebruikte brandstof, dien je een erkende controleur de ketel na te laten kijken. Door deze periodieke onderhoud ben je eigenlijk altijd zeker dat je een goed werkende ketel hebt die bovendien het hoogst haalbare rendement levert.

Hoe kun je het beste je cv-ketel laten onderhouden?

Je cv-ketel periodiek laten onderhouden, voldoe je eigenlijk al aan de wettelijke verplichtingen die de Vlaamse overheid aan cv-ketels stelt. Gedurende de controle die je uit laat voeren door een erkende controleur mag en kun je de volgende zaken verwachten;

  • De ketel wordt nagekeken waarbij de controleur een veiligheidscontrole uitvoert met daarbij een meting van het rendement.
  • Je verwarmingsketel wordt schoongemaakt, hierdoor wordt de prestatie verbeterd en neemt de levensduur toe.
  • De controleur geeft na de onderhoudsbeurt de wettelijke attesten af. Aan de hand hiervan kun je laten zien dat je verwarmingstoestel aan de gestelde verplichtingen voldoet. Aan te raden is om de attesten van de laatste 2 controles te bewaren.