Lasergamen is net als paintballen een spel waarbij je een ander probeert te raken en je zelf moet zien te voorkomen dat je geraakt wordt. Het is een teamspel waarbij het de bedoeling is dat de teamleden het minst geraakt worden. De teamleden moeten zelf wel de meeste keren raak schieten. Bij lasergamen draag je een speciaal pak en je hebt de beschikking over een laserpistool. Met dit laserpistool kun je zowel een zichtbare lichtstraal afschieten als een onzichtbare infrarood straal. Het pak dat jij (maar ook de tegenstander) draagt reageert op de infrarode straal. Wanneer je te vaak geraakt bent dan licht je pak als er ware op en ben je uitgeschakeld.

Binnen of buiten

Meestal speel je dit soort games binnen oftewel indoors. Zo kan er een spannende schemering worden gecreƫerd met veel verschillende elementen waar je je achter kunt verschuilen. Echter, in Utrecht kun je ook in de buitenlucht, dus outdoor, lasergamen. Kijk maar eens op de site van Gotcha. Zij hebben diverse buitenlocaties beschikbaar. Dit zijn bosrijke natuurgebieden die speciaal gereserveerd worden voor jou en je team.

Met je eigen groep lasergamen door het hele land

Het allerleukst is het natuurlijk om met je eigen groep te gaan lasergamen. Denk dan bijvoorbeeld aan bedrijfsuitjes, een vrijgezellenfeest of een kinderfeestje. En ook al is het bedrijf Gotcha gevestigd in lasergamen Utrecht, je kunt wel door het hele land outdoor lasergamen omdat er inmiddels 13 verschillende buitenlocaties beschikbaar zijn. Om het feest compleet te maken kun ook nog voor hapjes en drankjes in een gelegenheid nabij de locatie.