In het grootste deel van de woningen in ons land komen een of meerdere trappen voor. Normaal gesproken om naar een eerste verdieping te komen waar zich de slaapkamers bevinden. Als u ouder wordt en minder mobiel zou het handig zijn als de trap niet meer gebruikt hoeft te worden. Maar helaas kan dat vaak niet. Dan kan een traplift uitkomst bieden.

Wat is een traplift eigenlijk?

Eigenlijk is een traplift kopen niets anders dan een stoel met een aandrijving die op een rails staat en de rails is bevestigd op een bestaande trap. Via een elektronisch mechanisme zet u de stoel in beweging en brengt deze u naar boven of beneden. Het enige wat u hoeft te doen is te gaan zitten en de lift aan te zetten. Trapliften zijn er in diverse vormen en maten en kunnen op de meest gangbare trappen worden bevestigd.

Kan een traplift in onze woning?

Er zijn diverse soorten trapliften. Voor rechte trappen, een gebogen of smalle trap. Op deze manier is een andere verdieping altijd bereikbaar. Maar er zijn veel meer mogelijkheden. Een traplift kan ook gemaakt worden naar buiten als uw woning bijvoorbeeld wat hoger ligt en een afgang hebt naar de straat. Of als u een specifiek handicap heeft. Denkt u aan rolstoel gebruik, voor blinden of slechtzienden. Er zijn veel meer mogelijkheden dan u wellicht in eerste instantie denkt. Veilig gebruik staat echter altijd voorop. Laat u dus goed voorlichten over de mogelijkheden en het gebruik van een traplift.